
Cei mai comuni paraziti externi intalniti la caini si pisici
- Posted by Animăluțul Meu
- 0 Comment(s)
Ne iubim prietenii blanosi si facem tot posibilul pentru a le oferi tot ceea ce au nevoie. Din pacate, patrupezii nu sunt feriti de accidente, boli sau chiar paraziti si de aceea este important sa stim sa ii recunoastem si cum sa actionam in aceste cazuri. Am pregatit astazi, pentru tine, un articole informativ, despre cei mai comuni paraziti externi intalniti la caini si pisici. Hrana pentru animale de la Animalutul Meu.
Purici
Puricii sunt insecte de dimensiuni foarte mici, din clasa ectoparazitilor hemofagi, adica se hranesc cu sange. Cainele poate prelua ouale de purici pe piele, dezvoltandu-se apoi in larve, nimfe si, la final, adulti. Nu iti putem spune cu exactitate ce anume sa eviti, deoarece ouale de purici se pot afla pe extrem de multe suprafete. Puricii sunt nocivi pentru animale, deoarece provoaca scarpinare excesiva si pot cauza chiar si reactii alergice, precum dermatite alergice. In plus, acestia pot transmite si bacterii sau paraziti interni.
Paduchi
Similari cu puricii, paduchii atasati pe caine sau pisica nu pot fi transmisi omului. Acestia se ataseaza de firele de par si pot provoca mancarime si reactii alergice. Acestia pot fi preluati din diverse medii infestate sau de la alte animale deja gazde pentru paraziti. Ii poti recunoaste dupa forma ovala si culoarea deschisa. Ouale de paduchi se lipesc de firul de par, aproape de piele, rezultatul avand un aspect de matreata.
Capuse
In cazul capuselor, cainii sunt ceva mai predispusi decat pisicile la contactarea acestora. Capusele sunt ectoparaziti hemofagi si au abilitatea de a se prinde de corpul animalului si transmit o serie de boli zoonotice, printre care se numara si boala Lyme, care este letala, provocand paralizie, atat la om, cat si la animale. Este important sa nu incerci de unul singur sa indepartezi o capusa gasita in blana cainelui tau, daca nu ai mai facut asta pana acum sau daca nu detii o ustensila speciala. Poti merge la primul cabinet veterinar, unde un specialist va avea grija ca totul sa se desfasoare in deplina siguranta.
Acarieni
Acarienii pot fi de mai multe tipuri, printre care se numara acarienii de ureche, care sunt microscopici si care provoaca iritatii la nivelul canalului intern al urechii sau acarieni sarcoptici, cunoscuti in mod popular ca raie. Raia reprezinta de fapt o serie de bacterii microscopice, care pot afecta atat pisicile, cat si cainii, indiferent de varsta sau rasa, in orice perioada a anului. Raia este extrem de contagioasa, deci animalul infectat trebuie izolat imediat dupa depistarea problemei.
Este extrem de important sa fii atent la semnele pe care animalul tau de companie ti le ofera. Daca observi scarpinat intensiv sau stari de rau, trebuie sa actionezi cat mai repede cu putinta. Apeleaza la zgarzi antipurici sau picaturi impotriva capuselor, pentru a-ti proteja prietenul necuvantator si verifica-i blana de fiecare data cand va intoarceti de la plimbare. Cu cat actionezi mai repede, cu atat mai bine va fi pentru caine sau pisica.
Animalutul meu iti sta alaturi oricand ai nevoie de ajutor pentru prietenul tau patruped. Ne gasesti online, sau in locatiile noastre din orasul Iasi! Hrana pentru animale de la Animalutul Meu.