Coș

NexGard Combo pisici L (2,5-7,5 kg), 3 pipete spot-on

195.90 lei

Pentru pisici infectate sau cu risc de a fi infectate concomitent cu cestode, nematode și ectoparaziți. Produsul medicinal veterinar este indicat exclusiv atunci când toate cele trei grupuri sunt vizate în același timp.

Produsul medicinal veterinar trebuie utilizat exclusiv împotriva infecțiilor mixte confirmate sau dacă pisicile prezintă un risc semnificativ de astfel de infecții mixte cu ectoparaziți și nematode (inclusiv pentru prevenția dirofilariozei cardiovasculare) și când în același timp este indicat tratament împotriva cestodelor. În absența riscului co-infestării, ca primă linie de tratament ar trebui utilizat un antiparazitar cu un spectru mai mic de acțiune.

Produsul medicinal veterinar nu trebuie utilizat fără un consult veterinar anterior.

Produs medicinal veterinar supus eliberării cu rețetă veterinară. 

Consultaţi medicul veterinar pentru stabilirea diagnosticului, prescrierea produsului în funcţie de nevoile specifice ale pisicii dumneavoastră.

Ectoparaziți:

 • Tratamentul infestațiilor cu purici (Ctenocephalides felis). Un tratament asigură o activitate de ucidere imediată a puricilor și persistentă timp de o lună.

 • Produsul poate face parte din strategia de tratament pentru controlul dermatitei alergice provocate de purici (DAP).

 • Tratamentul infestațiilor cu căpușe. Un tratament asigură o activitate de ucidere imediată a căpușelor și persistentă împotriva Ixodes scapularis timp de o lună și împotriva Ixodes ricinus timp de cinci săptămâni.

 • Tratamentul infestației cu râie auriculară (Otodectes cynotis).

Cestode:

 • Tratamentul infecțiilor cu viermi plați (Dipylidium caninum, Taenia taeniaeformis, Echinococcus multilocularis, Joyeuxiella pasqualei și Joyeuxiella fuhrmanni).

Nematode:

 • Prevenția dirofilariozei cardiace (Dirofilaria immitis) timp de o lună.

 • Tratamentul infecțiilor cu nematode gastrointestinale (larve L3, L4 și adulți de Toxocara cati, larve L4 și adulți de Ancyclostoma tubaeforme și Ancyclostoma ceylanicum și formele adulte de Toxascaris leonina și Ancyclostoma braziliense).

 • Tratamentul infecțiilor cu viermii pulmonari ai felinelor (larve L4 și adulți de Troglostrongylus brevior).

 • Tratamentul infecțiilor cu viermii vezicii urinare (Capillaria plica).

Atenționări speciale:

 • nu se utilizează la pisici cu greutatea mai mică de 0,8 kg și/sau vârsta mai mică de 8 săptămâni;

 • numai pentru aplicare spot-on. A nu se injecta, a nu se administra oral sau pe orice altă cale de administrare. A se evita contactul cu ochii pisicii. În caz de expunere oculară accidentală, clătiți imediat zona oculară cu apă curată. Dacă iritarea oculară persistă, solicitați sfatul medicului veterinar.

 • este foarte important ca aplicarea produsului medicinal veterinar să se facă pe piele într-o zonă în care pisica nu poate să lingă produsul, în zona posterioară a gâtului, între umeri. Asigurați-vă că animalele nu se ling unul pe celălalt până când zona tratată nu mai este vizibilă. S-a observat că ingerarea orală a produsului medicinal veterinar poate produce hipersalivație la pisică.

Compară

Distribuie produsul:

Descriere

Schema de tratament: Pentru tratamentul infestațiilor cu purici și/sau căpușe și/sau râie auriculară și tratamentul concomitent al nematodelor gastrointestinale și/sau pulmonare și/sau ale vezicii urinare și cestode, o singură doză de produs trebuie aplicată. Necesitatea și frecvența tratamentului (tratamentelor) trebuie să fie în conformitate cu sfatul medicului veterinar și să țină cont de situația epidemiologică locală și de stilul de viață al animalului (ex.: dacă are acces afară).Tratamentele repetate trebuie limitate la situații individuale specifice, cu un interval minim între tratamente de 4 săptămâni. Siguranța nu a fost evaluată peste 6 luni, de aceea se recomandă maximum 6 luni consecutive de tratament într-o perioadă de 12 luni.

Zone endemice fără dirofilarioză cardiovasculară: Pisicile care nu sunt expuse unui risc permanent de infectare cu dirofilaria trebuie tratate conform unui program prescris de medicul veterinar, adaptat fiecărei situații individuale în parte de re- infectare/infestare cu paraziți. În caz contrar, trebuie utilizat un produs cu un spectru mai mic de acțiune care oferă tratamentul potrivit împotriva paraziților relevanți.

Zone endemice cu dirofilarioză cardiovasculară: Pisicile care trăiesc în zone endemice cu dirofilarioză cardiovasculară și recunoscute ca vânători pot fi tratate la intervale lunare pentru a asigura prevenția corespunzătoare împotriva dirofilariozei cardiovasculare și tratamentul unei posibile re-infectări cu cestode. În caz contrar, pentru continuarea tratamentului trebuie utilizat un produs cu un spectru mai mic de acțiune. Prevenția dirofilariozei cardiovasculare prin uciderea larvelor de Dirofilaria immitis trebuie să înceapă în termen de o lună după prima expunere la țânțari și continuată până la 1 lună după ultima expunere la țânțari.

Râie auriculară: În cazul râiei auriculare, solicitați o nouă examinare veterinară la 4 săptămâni după tratament pentru a decide dacă este necesar tratament adițional cu un produs cu un spectru de acțiune mai mic.

Precauții speciale pentru specia țintă:

Evitați șamponarea animalului în următoarele 2 zile după administrare deoarece eficiența produsului în acest caz nu a fost testată.

Căpușele și puricii trebuie să înceapă să se hrănească pe pisică, de aceea riscul transmiterii unei boli de artropode nu poate fi exclus.

Pisicile care trăiesc în zone endemice de dirofilarioză cardiovasculară sau cele care au călătorit în astfel de zone, pot fi infectate cu dirofilarii adulte. Cu toate că produsul poate fi administrat în siguranță pisicilor infectate cu dirofilarii adulte, nu a fost stabilit niciun efect terapeutic împotriva dirofilariilor adulte Dirofilaria immitis. De aceea, se recomandă ca toate pisicile cu vârsta de 6 luni sau peste 6 luni, care trăiesc în zone endemice de dirofilarioză cardiovasculară, să fie testate pentru a vedea dacă sunt infectate cu dirofilarii adulte înainte de a fi tratate cu produsul pentru prevenția dirofilariozei cardiovasculare.

Infecția cu viermi plați poate recidiva dacă nu se realizează controlul gazdelor intermediare cum ar fi puricii, șoareci etc. Unele pisici aflate în perioada patentă a infecției cu Joyeuxiella spp.sau Dipylidium caninum, pot totuși să aibe în proporții ridicate forme tinere de paraziți care pot fi mai puțin sensibile la acest produs; de aceea se recomandă monitorizarea post tratament în cazul acestor infecții.

Rezistența paraziților la o anumită clasă de medicamente antiparazitare se poate dezvolta ca urmare a utilizării repetate a unui compus din acea clasă pe o perioadă extinsă. De aceea, trebuie luate în considerare informațiile epidemiologice referitoare la susceptibilitatea actuală a speciei țintă, pentru a limita posibilitatea unei viitoare selecții a rezistenței.

În vederea reducerii re-infestațiilor odată cu aparița de noi purici, se recomandă ca toate pisicile din gospodărie să fie tratate. Orice alte specii de animale care trăiesc în aceeași casă trebuie tratate cu un produs destinat lor.

Puricii în oricare din stadiile lor de dezvoltare, pot infesta coșul unei pisici, așternutul acesteia și zonele ei obișnuite de odihnă, așa cum sunt covoarele și mobilierul moale. În cazul infestațiilor majore și înaintea aplicării măsurilor de control, aceste zone zone trebuie tratate cu un produs adecvat și aspirate în mod regulat.

Substanțe active și excipienți:

Fiecare aplicator spot on conține:

Substanțe active:

NexGard Combo Volumul unității
dozate (ml)
Esafoxolaner
(mg)
Eprinomectin
(mg)
Praziquantel
(mg)
Pisici de 0,8-<2,5 kg 0,3 3,60 1,20 24,90
Pisici de 2,5-<7,5 kg 0,9 10,80 3,60 74,70

Excipienți: Butilhidroxitoluen (E321) 1mg/ml.

Reacții adverse:

În studiile clinice, la puțin timp după administrare, au fost observate mai puțin frecvent hipersalivație, diaree, reacții trecătoare la nivelul pielii la locul aplicării (alopecie locală, prurit), anorexie, letargie și emeză. Majoritatea sunt reacții ușoare, de scurtă durată și auto-limitate. Dacă observați orice reacție adversă, chiar și cele care nu sunt deja incluse în acest prospect sau credeți că medicamentul nu a avut efect vă rugăm să informați medicul veterinar.

Recomandări privind administrarea corectă:

 1. Folosiți foarfeca pentru a tăia blisterul de-a lungul liniei punctate, după care trageți de folie.

 2. Scoateți aplicatorul din ambalaj și țineti-l cu vârful în sus.

 3. Trageți pistonul înapoi încet, rotiți și scoateți capacul.

 4. Faceți cărare prin blană în zona mediană a gâtului, între baza craniului și omoplați astfel încât să fie vizibilă pielea.

 5. Poziționați vârful aplicatorului pe piele și aplicați întreg conținutul direct pe piele într-un singur loc. Produsul trebuie aplicat pe piele uscată într-o zonă de unde pisica nu poate să-l lingă. La rasele cu blana lungă, trebuie acordată atenție sporită aplicării produsului direct pe piele și nu pe blană pentru a asigura o eficacitate optimă.

Informații detaliate referitoare la acest produs medicinal veterinar sunt disponibile pe website-ul Agenției Europene a Medicamentelor: http://www.ema.europa.eu/.

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care scrie o recenzie “NexGard Combo pisici L (2,5-7,5 kg), 3 pipete spot-on”