Coș

Credelio Plus 11 – 22kg, 3 tablete

217.90 lei

Comprimat masticabil pentru utilizare la câini cu sau expuși riscului de infestări/infecții mixte cu căpușe, purici, nematode gastrointestinale, viermi cardiaci și/sau viermi pulmonari.

Acest produs medicinal veterinar este indicat pentru utilizare atunci când tratamentul împotriva căpușelor/puricilor și nematodelor gastrointestinale sau tratamentul împotriva căpușelor/puricilor și prevenirea dirofilariozei/angiostrongilozei sunt necesare concomitent.

Consultaţi medicul veterinar înainte de a utiliza acest produs medicinal veterinar.

 • Căpușe și purici – pentru tratamentul infestărilor cu căpușe (Dermacentor reticulatus, Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus și I. hexagonus) și cu purici (Ctenocephalides felis și C. canis) la câini. Acest produs medicinal veterinar oferă o activitate de distrugere imediată și persistentă a căpușelor și puricilor pentru o perioadă de 1 lună.

 • Produsul medicinal veterinar poate fi utilizat ca parte a unei strategii de tratament pentru controlul dermatitei alergice provocate de purici (DAP).

 • Tratamentul nematodelor gastrointestinale – viermi cu cârlig (Ancylostoma caninum L4, adult imatur (L5) și adult), viermi inelați (Toxocara canis L4, adult imatur (L5) și adult și Toxascaris leonina adult) și viermi bici (Trichuris vulpis adult).

 • Viermi cardiaci – prevenirea dirofilariozei (Dirofilaria immitis).

 • Viermi pulmonari – prevenirea angiostrongilozei prin reducerea nivelului infecției cu Angiostrongylus vasorum (vierme pulmonar) în stadiul adult imatur (L5) și adult, cu administrare lunară.

Pentru căpușe, debutul eficacității este în decurs de 48 de ore de la momentul așezării pe corp, timp de o lună după administrarea produsului. Căpușele I. ricinus existente, prezente pe câini înainte de administrare, sunt distruse în decurs de 8 ore.

Pentru purici, debutul eficacității este în decurs de 4 ore de la momentul infestării, timp de o lună după administrarea produsului. Puricii prezenți pe câini înainte de administrare, sunt distruși în decurs de 6 ore.

Produsul medicinal veterinar distruge infestările existente și recent apărute cu purici, înainte ca femela să poată depune ouă. Prin urmare, produsul întrerupe ciclul de viață al puricilor și previne contaminarea cu purici a mediului în zonele la care are acces câinele.

Milbemicin oxima este un endectocid antiparazitic cu activitate împotriva stadiilor de ouă, larvă și adult ale nematodelor, precum și larvelor (L3/L4) de Dirofilaria immitis.

Produsul trebuie utilizat la câini cu sau expuși riscului de infestări mixte cu ectoparaziți (căpușe sau purici) și endoparaziți (nematode gastrointestinale și/sau pentru profilaxia dirofilariozei / angiostrongilozei). În caz contrar, trebuie utilizat un paraziticid cu spectru mai îngust.

Produs medicinal veterinar supus eliberării cu rețetă veterinară. Consultaţi medicul veterinar pentru stabilirea diagnosticului, prescrierea produsului în funcţie de nevoile specifice ale câinelui dumneavoastră.

Specii țintă:Câini

Compară

Distribuie produsul:

Descriere

Precauții speciale pentru utilizare:

 • a nu se utiliza la căței cu vârsta mai mică de 8 săptămâni sau mai puțin și cu greutatea corporală mai mică de 1,4 kg.
 • Căpușele și puricii trebuie să se așeze pe gazdă și să înceapă hrănirea pentru a fi expuse la substanța activă; prin urmare, riscul transmiterii de boli transmisibile prin căpușe/purici nu poate fi exclus.
 • Pentru tratamentul infecțiilor cu nematode gastrointestinale, nevoia de a relua tratamentul și frecvența cu care tratamentul este reluat, precum și alegerea tratamentului (monosubstanță sau produs combinat) trebuie evaluate de către veterinarul curant.
 • doza recomandată trebuie să fie respectată strict la câinii cu mutație MDR1 (-/- ) cu glicoproteină-P nefuncțională, printre care câinii Collie sau rasele înrudite.
 • înainte de prima administrare, câinii din zone cu dirofilarioză endemică sau care au vizitat zone cu dirofilarioză endemică trebuie să fie testați pentru a depista o eventuală dirofilarioză existentă.
 • administrarea produselor care conțin milbemicin oximă (precum acest produs) la câinii care au un număr mare de microfilarii circulante nu este recomandată, pentru a evita reacțiile de hipersensibilitate asociate cu eliberarea proteinelor din microfilariile moarte sau în curs de distrugere.

Substanțe active: Fiecare comprimat masticabil conține:

cred 1 Hrana uscata pisici

Excipienți: Celuloză pulbere, Lactoză monohidrat, Celuloză microcristalină silicificată, Aromă de carne uscată, Crospovidonă, Povidonă K30, Laurilsulfat de sodiu, Dioxid de siliciu coloidal anhidru, Stearat de magneziu.

Contraindicații: Nu se utilizează în cazurile de hipersensibilitate cunoscută la substanțele active sau la oricare dintre excipienți.

Cantități de administrat și calea de administrare:

Administrare orală.

Programul de tratament trebuie să se bazeze pe evaluarea individuală a riscului fiecărui câine, situația epidemiologică locală și/sau situația epidemiologică a altor zone pe care câinele le-a vizitat sau le va vizita. Dacă pe baza opiniei veterinarului câinele necesită una sau mai multe readministrări ale produsului, oricare dintre administrările ulterioare trebuie să respecte programul de 1 lună.

Produsul trebuie utilizat la câini cu sau expuși riscului de infestări mixte cu ectoparaziți (căpușe sau purici) și endoparaziți (nematode gastrointestinale și/sau pentru profilaxia dirofilariozei / angiostrongilozei). În caz contrar, trebuie utilizat un paraziticid cu spectru mai îngust.

cr Hrana uscata pisici

Interacțiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interacțiune:

Lotilaner și milbemicin oxima s-au dovedit a fi un substrat pentru glicoproteina P (gp P) și, prin urmare, ar putea interacționa cu alte substraturi gp P (de exemplu, digoxină, doxorubicină) sau alte lactone macrociclice. Prin urmare, tratamentul concomitent cu alte substraturi gp P ar putea duce la toxicitate sporită.

Siguranța produsului medicinal veterinar nu a fost investigată pe durata perioadei de reproducere, gestației și lactației la câini – utilizați numai în funcție de evaluarea beneficiu-risc efectuată de către veterinarul responsabil.

Reacții adverse:

Semnele gastrointestinale (diaree și vărsături), anorexia, tremorul muscular, letargia, pruritul și modificările comportamentale au fost raportate mai puțin frecvent. Aceste manifestări au fost, în general, autolimitante și de scurtă durată.

Semnele neurologice (convulsii, tremor muscular și ataxie) au fost înregistrate rar în experiența de monitorizare a siguranței după punerea pe piață în ceea ce privește substanța activă lotilaner ca monosubstanță (Credelio), la aceeași doză ca și în acest produs. Aceste semne se rezolvă de obicei fără tratament.

Precauții speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale:

Ingerarea accidentală poate cauza tulburări gastrointestinale. Pentru a împiedica accesul copiilor la acestea, păstrați comprimatele în blister până când sunt necesare și păstrați blisterele în ambalajul secundar. În caz de ingerare accidentală, solicitați imediat sfatul medicului și prezentați medicului prospectul sau eticheta.

Spălați-vă pe mâini după manipularea comprimatelor.

Informații detaliate referitoare la acest produs medicinal veterinar sunt disponibile pe website-ul Agenției Europene a Medicamentelor: (http://www.ema.europa.eu/).

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care scrie o recenzie “Credelio Plus 11 – 22kg, 3 tablete”